Çeşitli faktörler normal hormonal fonksiyonlarda ve menstruasyonda değişikliğe neden olabilir, bunlara aşağıdakiler dahildir:
Adet gecikmesi, hamilelik belirtilerinin belirgin bir işaretidir, ancak bazı kadınlar gebeliğin (hamileliğin) ilk haftalarında adet dönemlerinin typical zamanında olmasına rağGuys belirli hamilelik belirtileri yaşayabilirler.
Yumurtlama bozukluğu teşhisi genellikle hastanın tıbbi hikayesinin alınması, genital muayenenin yapılması sonucu koyulur. Hastalar doktora genellikle yumurtlama olmamasının belirtileri ortaya çıkınca başvurur.
Adhere to along with the video clip below to check out how to put in our site as an internet application on your house display screen. Not: This characteristic is probably not obtainable in certain browsers.
Aşırı vajinal akıntı: Yumurtlama döneminde, serviksin ürettiği mukus akıntısı artar ve bu akıntı daha şeffaf ve kaygan hale gelir.
Bir kadında yumurtlama olmadığı nasıl anlaşılır? Bir kadında yumurtlama olmadığı nasıl anlaşılır?
Hastalar bu hafif artışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur. Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir.
Adet kanamaları ile ara kanamalar anlaşılamadığında, kadının hamile kalabilme riski mevcuttur.
Bu kanama bazen lekelenmeler, bazen damlalar şeklinde olur, kimi zaman ise aşırı yoğun kanama olabilir. Yumurtlama olmadan yaşanan kanamaların genellikle kadının ordinary adetine göre miktarı, kanama şekli de değişkenlik göstermektedir. Fakat nadiren de olsa bu kanama tam zamanında ve ordinary miktarda da olabilir. Böyle olunca da kadın yumurtlama olup olmadığını fark etmez ya da normal bir adet kanamasından ayırt edemez. Yani her zaman fark edilemeyebilir.
Buna yumurtlama diyoruz. Genelde her ay sırasıyla bir yumurtalığınızdan yumurtlama olur. Çok nadiren de 2 adet yumurtlama olur.
Ancak orta yaşlı kadınlarda da zaman zaman görülebilir, adet kanamaları çAlright düzenli seyreden kadınlarda ise yılda one ya da en fazla 2 kez PCOS meydana gelebilir. Kimi zaman da kadının yaşadığı aşırı stres, aşırı yorgunluk gibi sorunlar yumurtlama olmadan kanama olmasına sebep olabilir.
Yumurta çatlaması ile birlikte kadıları daha kolay ve hızlı kaldığı bilinmektedir. Ancak yumurta çatlamasının meydana gelmesinin ardından yumurta sadece 24 saat canlı kalır.
Unutulmamalıdır ki bitkilerde hangi maddenin ne kadar bulunduğunun bir standardı yoktur ve infertilite gibi hassas bir konuda dışarıdan bu şekilde alınacak maddeler çAlright PCOS zararlı olabilir. Bu tür bitki, ot, çay vb. uygulamalardan kesinlike uzak durulması gerekir.
Yumurtlama gerçekleştikten sonra bir diğer adet dönemin yaklaşmaya başlarken, rahmini olası embriyo için hazırlayan progesteron hormonunun PCOS seviyesi de artmaya başlar. Bu nedenle kendini daha yorgun ve halsiz hissedebilirsin.
Comments on “Yumurtlama Bozukluğu for Dummies”